Joghurtos-szőlős sütemény

2851k

 

A sütemény sokkal finomabb, mint amilyennek a képen látszik. Mivel teljes mértékben saját kombináció, így kissé aggódtam sütés előtt, hogy mi lesz a végeredmény. Miután megkóstoltam, rájöttem, hogy nagyon finom lett, érdemes volt kockáztatni :).

Itt a szőlőszezon, lisztmentes és cukormentes változatban készítve ajánlom.

Joghurtos-szőlős sütemény

Hozzávalók: 25 dkg kókuszliszt, 5 dkg kölesliszt, 4 tojás, 10 dkg vaj, 5 evőkanál nyírfacukor, 35 dkg görög joghurt, fél csomag sütőpor, szőlő.

Elkészítése: A joghurtot egy tálba öntjük, majd a lisztek és a sütőpor kivételével beletesszük a többi hozzávalót is. Kézi habverővel jól összedolgozzuk, majd fokozatosan hozzákeverjük a sütőporral kevert liszteket. Kisebb szilikontepsibe öntjük a masszát, majd a megmosott szőlővel kirakjuk, úgy hogy kissé bele is nyomkodjuk. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s