Bolgár lecsó, azaz mismas

2827k

 

Nyaraláskor ettünk ilyent, nekem nagyon bejött, így itthon is elkészült.

Bolgár lecsó

Hozzávalók:  1 darab zöld paprika, 2 darab kápia, 3 nagyobb paradicsom, 2 közepes fej hagyma, 3-4 tojás, csipetnyi só, 2-3 evőkanál olaj, feta sajt a tetejére, petrezselyemzöld a tálaláshoz.

Elkészítése: A kápia paprikát megsütjük, héját lehámozzuk és csíkokra vágjuk. A zöld paprikát csíkokra vágjuk. A paradicsomot fél percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd vékony héját lehúzzuk, húsát 2,5 centis kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és vékonyra vágjuk. Az olajat egy serpenyőben kissé megforrósítjuk, a hagymát és a zöldpaprikát megdinszteljük, megsózzuk, a paradicsomot rádobjuk, további kb. 2 percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a kápiát, fél percig sütjük, majd ráöntjük a felvert tojást, és kevergetve kocsonyásodásig sütjük. Feta sajttal és petrezselyemzölddel fogyasztjuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s