Almagombóc diétásan

2817k

Ősz elején ismét sok az alma, szerencsére. Az almát sokszínűen lehet felhasználni, én szoktam gombócot is készíteni belőle, ezúttal fehér lisztmentesen.

Almagombóc diétásan

Hozzávalók:  kb 40 dkg alma, 2-3 evőkanál kölesliszt, 2 evőkanál kölespehely, 2 evőkanál útifű maghéj, 2 evőkanál rozsliszt, búzakorpa amennyit felvesz, 2 tojás, 1 teáskanál fahéj, 2 evőkanál nyírfacukor vagy eritrit, kókuszreszelék a forgatáshoz.

Elkészítése: Az almákat meghámozzuk, majd kockára vágjuk, összekeverjük a hozzávalókat, annyi búzakorpát adunk hozzá, hogy álljon össze enyhén a massza, majd 2 órára lefödve hűtőbe rakjuk, szívja meg magát a liszt az alma levével. Ezután gombócokat formálunk a masszából és enyhén sós vízben kifőzzük. Kókuszreszelékbe forgatjuk és tálaljuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s