Tökmaglisztes sertéskaraj sárgadinnye szósszal

2k

Még amíg tart a sárgadinnye szezon építsük be étrendünkbe!

Tökmaglisztes sertéskaraj sárgadinnye szósszal

Hozzávalók: 60 dkg sertéskaraj szeletelve, 2 fej hagyma, kevés olaj, tökmagliszt, fűszerek: só, bors, oregánó; a szószhoz: fél közepes sárgadinnye, ½ citrom, 1 dl fehérbor, 1 evőkanál eritrit, 5 dkg vaj, 1 evőkanál étkezési keményítő, pici só.

A húst befűszerezzük, majd tökmaglisztbe forgatjuk. Egy tepsi alját meglocsoljuk olajjal, majd a hagymát meghámozzuk és felszeleteljük és a tepsi aljára sorakoztatjuk. Erre helyezzük a húst, lefóliázzuk és előmelegített sütőben sütjük kb fél órát. Közben a szószt elkészítjük. A sárgadinnyét kimagozzuk és meghámozzuk, majd kockára vágjuk. Az édesítővel, a vajjal, pici sóval, a fehérborral és a citromlével lassú tűzön főzzük. Amikor megfőtt turrmixszoljuk és az étkezési keményítővel rövid ideig főzzük, hogy szósz állagot kapjunk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s