Eddigi legfinomabb browniem, amit kipróbáltam. A padlizsán ne riasszon el senkit, az íze nem érződik, viszont az állaga a zöldségnek köszönhetően tökéletesen selymes lesz.
Padlizsános brownie
Hozzávalók: 40 dkg padlizsán héj nélkül ( kb. 1 közepes padlizsán), kevés olaj, 15 dkg mandulaliszt, 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 3-4 evőkanál karobpor, 3 tojás, (vagy kakaópor), ízlés szerint xylit vagy eritrit (kb. 5-7 evőkanál), 30 dkg étcsokoládé (min. 50%-os kakaótartalmú), 1 teáskanál sütőpor.
Elkészítése: A liszteket a karobporral és a sütőporral elkeverjük egy tálban. A padlizsánt meghámozzuk, majd kockára vágjuk és egy serpenyőben kevés olajon és kevés víz hozzáadásával megpároljuk. Ezután turmixoljuk és hűlni hagyjuk. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a padlizsánt, a tojásokat, az édesítőt majd a lisztes keveréket. Kivajazott kisebb tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.