Nyári karalábéból, paradicsomágyon, hogy változzon.
Töltött karalábé két féle hússal, paradicsomosan
Hozzávalók: 5 darab zsenge karalábé, 20 dkg darált sertéshús, 20 dkg csirkemell, 2 fej hagyma, kevés olaj, ízlés szerint őrölt kömény, édeskömény fűszer, őrölt koriander, fűszerpaprika, só, őrölt fekete bors; a szósz továbbá: fél konzerv hámozott paradicsom, kevés cukor.
Elkészítése: Egy fej hagymát apróra vágunk és kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk kockára vágott csirkemellet és a darált húst. Megfűszerezzük, lepirítjuk, majd kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A karalábékat közben meghámozzuk, kivájjuk a belsejét. Egy másik edényben kevés olajon a másik hagymát apróra vágva megdinszteljük, hozzáadjuk a karalábé kivájt belét és a paradicsomot. Elkezdjük főzni. Közben a kész húsos masszával a karalábékat megtöltjük és beleállítjuk a paradicsomos szószba, kevés vizet adagolunk hozzá, sózzuk és borsozzuk, majd fedő alatt készre főzzük. , Végül a mártást turmixoljuk, és kevés cukorral ízesítjük.