Lazaccal töltött cukkini

2490k

Nyári hangulatú könnyű és egészséges ebéd.

Lazaccal töltött cukkini

Hozzávalók: 2 közepes cukkini, 25 dkg lazac, 1 dl bulgur, fokhagymapor, friss bazsalikom és kapor, olívaolaj, só, őrölt bors, 1 kis fej hagyma, citromlé ízlés szerint, 4 evőkanál parmezán sajt, 1 dl tejföl. 

Elkészítése: A cukkiniket félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét, lekenjük olívaolajjal és megszórjuk fokhagymaporral. A lazacot kockára vágjuk. A bulgurt kétszeres mennyiségű sós forró vízzel leforrázzuk, lefödjük, és megvárjuk, amíg megpuhul és megdagad. A bulgurt összekeverjük a lazaccal, fűszerezzük sóval, borssal és a zöld fűszerekkel. Pár csepp citromlevet csepegtetünk hozzá, majd megtöltjük a cukkiniket vele, megszórjuk parmezánnal a tetejüket és 180 fokos előmelegített sütőbe rakjuk kb. 30 percre. A hagymát apróra vágjuk közben, egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a cukkinik kivágott húsát, sózzuk és kaporral ízesítjük. Összepároljuk majd végül hozzáadjuk a tejfölt és turmixoljuk. A szószt citromlével ízesítjük és a megsült cukkini mellé kínáljuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s