Nagyon finom és különleges fűszerezésű nyári kennivaló.
Indiai padlizsánkrém
Hozzávalók: 2 db padlizsán, kevés olaj, 1 kávéskanál római kömény, 2 fej hagyma, 2 közepes paradicsom, 1 konzerv paradicsom, 2 cm gyömbér, 1 kávéskanál kurkuma, 0.5 kávéskanál cayenne bors, 1 teáskanál őrölt koriander, 1 teáskanál garam masala, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl főzőtejszín, só.
Elkészítése: A padlizsánokat bevagdossuk és előmelegített sütőben megsütjük. Kihűtjük és kikaparjuk a belsejét. Egy serpenyőben a kevés olajon megpirítjuk a római köményt, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és megfonnyasztjuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, a paradicsom konzervet, a lereszelt gyömbért és az összes fűszert. Összefőzzük, és hozzáadjuk a padlizsánt és a tejszínt, ízlés szerint megsózzuk. Botmixer segítségével pépesre törjük, megszórjuk petrezselyemzölddel, majd hűtőben kihűtjük.