Vegán pacalleves

2348k

Ez egy hamis pacalleves, azok számára, akik nem esznek húst. Ráadásul vegán verzióban is el lehet készíteni, így is nagyon finom leves a végeredmény.

Vegán pacalleves

Hozzávalók: 50 dkg laskagomba, 3 sárgarépa, 2 dl növényi tejszín (vagy  rizstej+kevés teljes kiőrlésű liszt), 1 evőkanál mustár, 5 cikk fokhagyma, 3 evőkanál olaj, só, bors, citromlé, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A sárgarépát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd az olajon megdinszteljük. Mikor megvan, megszórjuk sóval és borssal és felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott laskagombát. A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük és a leveshez adjuk. Mikor a gomba megfőtt, a levest félrehúzzuk a lángról, beleöntjük a növényi tejszínt (cukormentes) és a mustárt.  Citromlével ízesítjük és apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s