Karobos minicsigák

2204k

Jó kis nassolnivaló, ráadásul cukor és finom lisztmentes. A gyerekek szeretni fogják, ha elkészül.

Karobos minicsigák

Hozzávalók. 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 25 g friss élesztő, 2 dl tej, kb. 1,5  dl natúr joghurt, 2 kisebb tojás, 1 evőkanál eritrit, csipet só; a töltelékhez:  karobpor, eritrit amennyire édesnek szeretnénk.

Elkészítése:  A kissé langyos, ertitrites tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet és a csipet sót összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a joghurtot és a tojásokat, majd jó alaposan összegyúrjuk. Kb. 5 percig gyúrjuk, majd konyharuhával letakarva meleg helyen 40-50 percig kelni hagyjuk.  Két darabra osztjuk, egyenként kinyújtjuk, megszórjuk eritrites karobporral, majd feltekerjük.  Ujjnyi vastagra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, előmelegített sütőbe 180 fokos sütőben, nagyjából 20 perc alatt szépen megsütjük. 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s