Fűszeres csicseriborsós zúzaragu

2289k

Ez egy finom indiai ízvilágú fűszeres ragu, igazából húsmentesen készül hazájában, de mivel a gyermekeim nagy húsevők, így hús is került bele.

Fűszeres csicseriborsós zúzaragu

Hozzávalók: 50 dkg csirkezúza, 1 fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1.5 teáskanál gyömbér (friss, reszelt),2 evőkanál étolaj, 1 teáskanál garam masala, 0.5 teáskanál cayenne bors (paprika), 1 mokkáskanál római kömény – őrölt, 1 teáskanál fahéj (őrölt, 0.5 teáskanál szegfűszeg (őrölt), 0.5 teáskanál koriander – őrölt, só ízlés szerint, 3 evőkanál sűrített paradicsom, 30 dkg csicseriborsó (főtt), 0.5 marék petrezselyemzöld.

Elkészítése: Felaprítjuk a hagymát, fokhagymát és a gyömbért, majd egy serpenyőben olajat hevítünk és arra dobjuk a három összetevőt. Pár percig pirítjuk őket, vigyázva, nehogy megégjenek. A többi fűszert egy mozsárban összetörjük. Mikor üvegesre pirult a hagyma, hozzáadjuk a fűszereket és újabb pár percig hagyjuk pirulni a keveréket. Ezután hozzáadjuk a megmosott darabokra vágott zúzát, pár perc után a paradicsompürét és annyi vizet amennyi ellepi. Lefödjük, és addig pároljuk, amíg a zúza megpuhul.  A végén hozzáadjuk a csicseriborsót és lefedve 10 percig főzzük.  Miközben fő felaprítjuk a petrezselyemzöldet, tálaláskor megszórjuk vele.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s