Fűszeres-pácolt (magvakba forgatott) szűzpecsenye

2261k

A húsfélék közül a szűzpecsenye a kedvencem, ez a finom fűszeres pác és a magok nagyon jól passzolnak hozzá.

Fűszeres-pácolt (magvakba forgatott) szűzpecsenye

Hozzávalók: 2 darab szűzpecsenye, a páchoz: 1 evőkanál méz, 1 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál hoisin mártás, fokhagymapor ízlés szerint, őrölt fahéj ízlés szerint, 1 evőkanál szezámolaj, só, őrölt bors, kevés cayenni bors, magok vegyesen a külső részére: szezám, napraforgó, lenmag és tökmag.

Elkészítése: A páchoz a hozzávalókat elkeverjük és a húst alaposan beleforgatjuk, majd néhány órára hűtőbe rakjuk. Ezután kevés olajon elősütjük, megforgatva közben. Ezután kivesszük a serpenyőből, megforgatjuk a magokba és egy hőálló tálba rakjuk. A maradék pácot még ráöntjük, lefödjük alufóliával és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s