Spárgás tzatziki

1784k

Szeretjük a tzatzikit, sült húsok mellé egyik legjobb mártogatós. Mivel a spárga nyersen a legfinomabb, így jött az ötlet, hogy mi lenne ha uborka helyett spárgát tennék a tzatzikibe. Nem bántuk meg, nagyon finom lett.

Spárgás tzatziki

Hozzávalók: 5 dl görög natúr joghurt, 12 szál zsenge spárga, 4 cikk fokhagyma, 1/2 citrom, friss kapor, őrölt bors, só.
Elkészítése:  A spárgát megtisztítjuk, majd késes aprítóban apróra zúzzuk. A fokhagymát megpucoljuk, és felapírjuk vagy áttörjük. Mindkettőt a joghurthoz kavarjuk, ízesítjük apróra vágott friss kaporral, citromlével valamint sóval és őrölt borssal.  Lefedve hűtőbe rakjuk legalább két-három órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s