Juhtúrós- diós töltött padlizsán

2030k

Szeretem a töltött padlizsánt mindenféle töltelékkel, ezúttal a töltelék azokból a hozzávalókból készült, ami a hűtőben volt. Sokat nem agyaltam rajta, volt némi juhtúró maradék, és kevés bacon. Ezenkívül történetesen a piacról éppen aznap vettem friss dióbelet, szóval ezek kombinációjából született az alábbi remek ebéd. 

Juhtúrós- diós töltött padlizsán

Hozzávalók: 2 padlizsán, hosszában félbevágva, 2 cikk fokhagyma, 5 dkg juhtúró, 5 dkg dióbél, 10 dkg császárszalonna kockára vágva,  2 evőkanál tejföl, só, bors, 1 marék petrezselyemzöld, kevés olaj.

Elkészítése: Előkészítjük a padlizsáncsónakokat, amihez a fél padlizsánoknak kivájjuk a belét és kockára vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk, majd kevés olajba megdinszteljük, hozzáadjuk a császárszalonnát és a diódarabokat, kissé lepirítjuk. Ekkor hozzáadjuk  a padlizsán belsejét is és puhára pároljuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd belemorzsoljuk a juhtúrót és hozzáadjuk a tejfölt, összekeverjük. Megtöltjük a padlizsánokat ezzel a töltelékkel és egy hőálló tálba sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon, készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk pirított dióval és petrezselyemzölddel.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s