Sült édesburgonya vegán módra

1727k

Kétféle sült burgonyát készítettem, egy húsmentest magamnak, és egy húsos (baconost) a család többi részének. Íme, a húsmentes, vegán sült burgonya receptje.

Sült édesburgonya vegán módra

Hozzávalók:  4 darab édesburgonya, 40 dkg barna csiperke, 1 cukkini, görög fűszerkeverék, só, bors, kevés olívaolaj, sörélesztő pehely.

Elkészítése:  A burgonyát alaposan megmossuk, majd hosszában ketté vágjuk. Egy tűzálló tálba rakjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, megsózzuk és 200 fokos előmelegített sütőben, 35 perc alatt megsütjük. Amíg a batáta sül, a gombát és a cukkinit megmossuk és felszeletjük és megszórjuk a fűszerkeverékkel valamint borssal. Ha a burgonya megsült, egy kanál segítségével kicsit benyomkodjuk a közepét és teszünk rá gombát és cukkinit, majd a tetejére sörélesztőt szórunk . Kb.  10 percre visszarakjuk a forró sütőbe. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s