Mentás padlizsánsaláta

1697k

Nagyon szeretjük a padlizsánból készült salátákat, ezúttal mentásra készült, de anélkül is finom.

Mentás padlizsánsaláta

Hozzávalók 2-3 személyre: 1 nagyobb padlizsán, 2 dl görög joghurt, 1 fej lila hagyma, 2 cikk fokhagyma, ízlés szerint szárított chilipaprika, 2 darab aszalt paradicsom (elhagyható, ha nincs), 1/2 teáskanál zsályás fehérborecet,  néhány csepp szőlőmagolaj, pár csepp citromlé, só, őrölt bors, 1 marék petrezselyemzöld, 1 marék  friss menta.

Elkészítése: A padlizsánt megmossuk, felszeleteljük és megsózzuk. Állni hagyjuk, majd amikor levet ereszt megtörölgetjük. A fokhagymát  és a hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. Egy száraz serpenyőben a padlizsánt megsütjük vagy rácson meggrillezzük. Ezután elkészítjük az öntetet, melyhez az olajat  a joghurttal, a citromlével és a borecettel elkeverjük, fűszerezzük sóval, őrölt borssal és csilipaprikával, majd belekavarjuk a padlizsánt, a két féle hagymát és az apróra vágott aszalt paradicsomot. Behűtjük, tálaláskor pedig megszórjuk apróra vágott menta-petrezselyemzöld keverékével.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s