Tökmaglisztes nokedli, paradicsom szósszal, telemea (feta) sajttal

1693k

Amikor tehetem húsmentes ételeket is készítek magamnak. Nagyon szeretem a nokedlit, nem tudom, hogy vegán üzemmódban van-e erre lehetőség. Érdekelne, hogy a vegán olvasóim ezt hogyan oldják meg, írjatok nekem erről!

Tökmaglisztes nokedli, paradicsom szósszal, telemea (feta) sajttal

Hozzávalók: 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg tökmagliszt, 2 tojás, só, kevés olaj; a szószhoz: 1 fej hagyma, 1 konzerv paradicsom, só, őrölt bors, kevés méz vagy édesítő, görög fűszerkeverék,  kevés olaj, a tálaláskor telemea vagy feta sajt.

Elkészítése:  A két féle lisztet a tojásokkal és ízlés szerinti sóval elkavarjuk, annyi vizet adunk hozzá, hogy nokedlisűrűségű tésztát kapjunk. Egy órát letakarva állni hagyjuk, majd forró, sós vízbe szaggatjuk, amibe csepegtetünk pár csepp olajat. Kifőzzük, lecsöpögtetjük, majd a szósszal és a sajttal együtt fogyasztjuk. A szószhoz kevés olívaolajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a görög fűszert és ízlés szerint mézet. Összefőzzük, majd a végén turmixszoljuk. 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s