Gombás-tojásos zúzapörkölt

1664k

Hétköznapi tartalmas, gyorsan készülő ebédünk.

Gombás-tojásos zúzapörkölt

Hozzávalók: 50 dkg csirkezúza és szív, 25 dkg gomba, 5 darab főtt tojás, 2 darab ecetes uborka, 1 fej hagyma, kevés olaj, só, őrölt fekete bors, ízlés szerint kakukkfű, 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 2 dl tejföl, a tetejére apóra vágott zöldhagyma.

Elkészítése: A zúzát megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, és egy tálban összeforgatjuk a fűszerekkel. A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A gombát is megtisztítjuk és darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpároljuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk fűszerpaprikát, felöntjük kevés vízzel és elkavarjuk. Ekkor hozzáadjuk a zúzát, fűszerezzük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Fedő alatt puhára főzzük. A vége felé hozzáadjuk a gombát, és az uborkát, addig főzzük ameddig a gomba is elkészül. Ekkor belerakjuk a cikkekre vágott tojást, majd behabarjuk a liszt-tejföl keverékkel. Tálaláskor megszórjuk zöldhagymával.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s