Tökmaglisztes sós keksz

1623k

Házi rágcsálnivaló a bolti helyett, ráadásul egészséges is.

Tökmaglisztes sós keksz

Hozzávalók: 10 dkg tökmagliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 1/2 teáskanál só, 1/2 teáskanál sütőpor, 40 g zsiradék (ki amit jobban preferál: kókuszzsír, vaj, vagy bármilyen más zsiradék féle), 1,2 dl görög natúr joghurt, 1 tojás.

Elkészítése: A tojást, a joghurtot és a zsiradék egy tálba rakjuk, összekeverjük, majd a száraz hozzávalókat hozzáadjuk és egynemű masszává gyúrjuk. Rúddá formázzuk, alufóliába csomagoljuk és egy órára fagyasztóba rakjuk. Ezután kicsomagoljuk, vékony szeletekre vágjuk, tepsire helyezzük és 10 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s