Kókuszos-epres torta (gluténmentes, cukormentes)

1588k.jpg

Egy kis szünet után ismét itthon, a konyhában. Ismét vissza a cukormentes-fehér lisztmentes időszakhoz. Ezért készült egy kókuszlisztes piskóta, amelyre kókuszkrém és eper került.

Kókuszos-epres torta (gluténmentes, cukormentes)

Hozzávalók a piskótához: 4 tojás, 8 dkg kókuszliszt, 4-6 evőkanál eritrit, 1 teáskanál sütőpor; a krémhez: 2 dl kókuszkrém, 4-5 evőkanál kókuszreszelék, 50 dkg tehéntúró, 
1 evőkanál vanília aroma, ízlés szerint eritrit, 1 tasak zselatinpor; a tetejére: eper, 1 tasak zselatin, kevés eritrit.
Elkészítése: A tojásfehérjéket mixerrel keményre verjük, az eritritet lassan hozzáadjuk. Addig verjük, amíg fényes, kemény masszát kapunk. Hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat, majd 4-5 percig tovább verjük a masszát. A kókuszliszt és a sütőpor keverékét óvatosan beleforgatjuk a tésztába. A tésztát kivajazott kapcsos tortaformába öntjük. A piskótát 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.  A krémhez a kókuszkrémet, a túróval, a kókuszreszelékkel, a vaníliával és az eritrittel összedolgozzuk, majd kevés vízben feloldjuk a zselatint és beleforgatjuk. A piskótára kenjük és hűtőbe rakjuk dermedni. Miután megdermedt, kirakjuk a tetejét eperrel és leöntjük ertirties vízben feloldott zselatinnal.

1594k

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s