Spárgával töltött egyben sült fasírt (medvehagymával, zöldhagymával)

1568k

Ha április akkor spárga szezon közeledik, kaptam az egyik boltban friss, zsenge hazai spárgát, le is csaptam rá. 

Spárgával töltött egyben sült fasírt (medvehagymával, zöldhagymával)

Hozzávalók: 80 dkg vegyes darált hús (marha és sertéscomb), 10-12 darab zsenge zöld spárga, 2 tojás, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 4 elvél medvehagyma, 2 szál zöldhagyma, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa (nálam teljes kiőrlésű liszt volt helyette), 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál mustár, só, bors, őrölt fűszerpaprika.

Elkészítése: A spárgát megtisztítjuk és enyhén sós vízben 2-3 percig főzzük, roppanósra éppen csak. A  hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. A húshoz hozzáadjuk a hagymát, az összetört fokhagymát, az apróra vágott medvehagymát és zöldhagymát, a lisztet, a mustárt és a felvert tojásokat.  Sóval, borssal, őrölt fűszerpaprikával ízesítjük és jól összedolgozzuk. Egy kalácsformát olajjal kikenünk, belesimítjuk a massza 1/3-át, ráhelyezzük a spárga felét, majd ismét darált hús, majd ismét spárga, végül a tetejére még egy rend darált hús kerül. Előmelegített 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Hústűvel ellenőrizzük hogy a közepe átsült-e. Szeletekre vágva, hidegen és melegen egyaránt tálalható.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s