Medvehagymás padlizsán krémleves

1479k

Megjött a medvehagyma szezon is végre, nagyon szeretem.

Mindenhez is nagyon finom :).

Medvehagymás padlizsán krémleves

Hozzávalók: 3 nagyobb padlizsán, 1 fej hagyma, 2 fokhagyma szár, 1,5 kötés medvehagyma, 1 evőkanál házi ételízesítő, 1/2 citrom leve, kevés olívaolaj, só.

Elkészítése: A padlizsánokat megszurkáljuk, és sütőlapon sütőben megsütjük. Ha megsült lehámozzuk a héját, és egy kanállal kikaparjuk a húst a héjból. Közben a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és 1 evőkanál olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a padlizsánt, a darabokra tépkedett medvehagymát t valamint az ételízesítőt. Sózzuk, borsozzuk, és takarékon 10 percet főzzük.  A levest botmixerrel pürésítjük Citromlével ízesítjük a végén, ízlés szerint.  Tányérokba merjük, megszórjuk apróra vágott medvehagymával.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s