Tönkölylisztes lekváros-mandulás pite

1339k

Cukormentes és  finomított lisztmentes pitém. Nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom.

Tönkölylisztes lekváros-mandulás pite

Hozzávalók  egy 24 cm átmérőjű piteformához: 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 10 dkg hideg vaj, 5 dkg eritrit, 1 tojás, 3 evőkanál jéghideg víz
a töltelékhez: 1 üveg cukormentes birslekvár, 10 dkg hámozott mandulaszem.

Elkészítése: A lisztekhez vegyítjük az édesítőt, hozzáadjuk a vajat, a tojást és a vizet. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább 1/2 órára. Kb. 3 mm vékony körlappá nyújtjuk. Kizsírozott formába helyezzük, a kilógó széleket körben levágjuk. A kimaradt tésztát ismét összegyúrjuk, tetszőleges formákat  (holdacskákat) szaggatunk belőle. A lekvárt belesimítjuk a pitébe, kirakjuk mandulával, majd elosztjuk a kiszaggatott tésztát a tetején. Lekenjük vízzel  és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük, majd hűlni hagyjuk.

1136k

Reklámok

Tönkölylisztes lekváros-mandulás pite” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s