Teljes kiőrlésű (oregánós-napraforgómagos) tönkölyvekni

1327k

Boltban kapható kenyeret nem vásárolhatok, hiszen mindegyikhez használnak garantáltan finomított lisztet, még a barna vagy félbarna vagy rozsos változatokhoz is, hiszen ezekben az esetekben csupán csak arról van szó, hogy tesznek hozzá rozsot, vagy tönkölyt kiegészítőnek.

Teljes kiőrlésű (oregánós-napraforgómagos) tönkölyvekni

Hozzávalók: 50 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 tasak szárított élesztő, 3 evőkanál szárított oregánó, 50 g natúr napraforgó mag, 5 dl langyos víz 2,5 teáskanál só, 1 teáskanál eritrit.

A száraz anyagokat egy tálba összekeverjük, majd ráöntjük a langyos vizet és összegyúrjuk. Alaposan megdagasztjuk, majd letakarjuk, és hosszan kelesztjük, pl. egy éjszakát. Másnap egy sütőpapírral bélelt hőálló tálba egyengetjük a veknit, lekenjük vízzel, és bevagdossuk. Előmelegített 200 fokos sütőben sütjük 10 percig (egy tálba vizet teszünk a tepsi alá a sütőben), majd levesszük a hőfokot 180 fokra és még 30-35 percig sütjük. 

Reklámok

Teljes kiőrlésű (oregánós-napraforgómagos) tönkölyvekni” bejegyzéshez 2 hozzászólás

    1. Lehet kevesebb is, én úgy vagyok vele, ha keveset teszel, akkor alig érződik, szóval én tettem jó bőven. De az attól függ, ki mennyire szereti az oregánót, illetve mennyire intenzív a szárított íze. 🙂

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s