Korpás keksz 

1307K

Cukor és fehér-lisztmentes diétámban nagyon jól illeszkedik ez a keksz, nasinak is kiváló.

Korpás keksz 

Hozzávalók: 15 dkg zabkorpa, 15 dkg búzakorpa, 2 evőkanál lenmagliszt, 4 evőkanál eritrit, 15 dkg vaj, 1 teáskanál szódabikarbóna, 3-4 evőkanál cukormentes savanykás házi lekvár (bármilyen),  2 tojás.

Elkészítése: A vajat felolvasztjuk langyosra, majd hozzákavarjuk az édesítőt és a tojásokat. A kétféle korpát, a lenmaglisztet a szódabikarbónával összekeverjük, majd belekavarjuk a vajas keverékbe. Végül hozzáadjuk a lekvárt és összegyúrjuk. Diónyi golyókat formálunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, egy vizes kanállal ellapítjuk, almavágóval mintát nyomunk a tetejükre. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s