Bagett teljes kiőrlésű lisztből

1297k

Diétás kenyerem egyike a böjtös időszakra, bizony el kell dugjam a gyerekek elől, mert szeretik (viccelek :)).

Bagett teljes kiőrlésű lisztből

Hozzávalók: 20 dkg tönkölyliszt, 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, 4 dl  langyos víz, 1 tasak szárított élesztő, 2 evőkanál  lenmagliszt, 2 teáskanál só.

Elkészítése: Este egy nagy tálban a száraz hozzávalókat összekeverjük, és ráöntjük a langyos vizet, majd alaposan összekeverjük.  Sűrű nokedlitészta állagot kapunk, letakarjuk és reggelig békén hagyjuk.  Lisztezett kézzel egy beolajazott tepsire két rúdformát igazítunk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, teszünk egy tálka vizet alulra, majd berakjuk a sütőbe a bagetteket. Kb. 20 percig sütjük.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s