Tönkölylisztes répatorta málnapéppel a tetején

1277k

Böjti időszaki fogadalmam, hogy a fehér lisztet és a finomított cukrot száműzöm erre az időszakra. A böjtöt hamarabb elkezdtem, így ennek jegyében született ez a kis torta is.

Tönkölylisztes répatorta málnapéppel a tetején

Hozzávalók: 12 dkg teljes tönkölyliszt,  8 dkg kiőrlésű liszt, 1 evőkanál útifű maghéj, 5 evőkanál eritrit, 25 dkg reszelt sárgarépa,  2 tojás, 0,5 dl szőlőmagolaj, 4 evőkanál joghurt 1 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál fahéj, 1 teáskanál mézeskalács fűszer, a tetejére: 10 dkg málna (lehet fagyasztott is), 2 evőkanál eritrit vagy más édesítőszer.

Elkészítése: A tojásokat a joghurttal, az olajjal és az édesítővel elkavarjuk, hozzáadjuk a reszelt répát, majd az összes száraz alapanyagot. Egy zsírral vagy olajjal kikent kicsi tortaformába simítjuk. A málnát pépesítjük, az édesítőszert belekavarjuk és a tetejére simítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s