Uramaki, azaz a fordított szusi

1130k

Kisfiam kérésére készült, neki nagy kedvence.

Uramaki

Hozzávalók:  25 dkg szusi rizs, 3 evőkanál halszósz, 1 csomag nori lap, 20 dkg lazac, wasabi paszta, szójaszósz, fekete szezámmag, uborka és avokádó.

Elkészítése: A rizst hideg vízzel átmossuk többször, amíg a víz zavarossága meg nem szűnik.  Ezután egy fazékba  rakjuk és rá kétszeres mennyiségű vízben lassú tűzön főzzük, közben  hozzáadunk 3 evőkanál halszószt.  Langyosra hűtjük. Egy ív norit egy fóliával letakart bambusztekercsre teszünk.  Kezünket benedvesítjük és 3 evőkanál szusi rizst a nori lap közepére teszünk, szétterítjük rajta egyenletesen úgy hogy üresen hagyunk kb. 1-1,5 centiméternyi helyet a nori lap alján és tetején  (ez a feltekerés miatt kell). Megszórjuk szezámmaggal és megfordítjuk, hogy felül legyen az alga.   Wasabival egy sorban megkenjük, majd zöldség csíkokat és lazaccsíkokat helyezünk hosszanti irányba el rajta. Az alsó és felső felét, ahová rizset nem tettünk, benedvesítjük és azután feltekerjük a bambuszlap segítségével. Miközben feltekerjük óvatosan, kissé préseljük meg a tekercset, hogy ne essen szét.  Miután feltekertük, eltávolítjuk a bambuszt. Egy nedves és nagyon éles késsel szeleteljük fel arányosan egyenlő szeletekre.  Wasabival és szójaszósszal tálaljuk és fogyasztjuk.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s