Citromos édeskömény krémleves füstölt lazaccal

112kep

Könnyű tavaszias jellegű leves, gyorsan elkészül és finom.

Citromos édeskömény krémleves füstölt lazaccal

Hozzávalók: 2 db édeskömény, 2 darab zöldhagyma, 2 darab paradicsom (közepes), 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál vaj, 2 dl főzőtejszín, 5 dl zöldségalaplé, fejenként 1-1 szelet füstölt lazac, só, bors, 1/2 citrom.

Elkészítése: Minden zöldséget megmosunk és feldaraboljuk. Az édeskömény torzsáját eltávolítjuk. A vajat egy edényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével, majd lassú tűzön, fedő alatt pároljuk addig, amíg az édeskömény megpuhul. Végül hozzáadjuk a tejszínt és citromlével ízesítjük.  Füstölt lazaccal és az édeskömény felaprított zöldjével tálaljuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s