Zabkorpás-szedres sütemény

1056k

Lelkiismeret furdalás nélkül lehet fogyasztani, a zabkorpa igazi takarítószer :), étvágyat is csökkent, ugyanakkor magas a rosttartalma. Ez a sütemény számomra igazi főnyeremény, aki még egészségesebbet akar, a vajat lecserélheti kókuszzsírra és a tejet kókusztejre. 

Zabkorpás-szedres sütemény

Hozzávalók: 25 dkg zabkorpa, 3 tojás, 10 dkg vaj, 2,5 dl tej, 4-5 evőkanál kókuszvirág cukor, 2 evőkanál melasz, őrölt fahéj ízlés szerint, 20-25 dkg szeder (fagyasztott ezúttal), kevés vaj a tepsi kikenéséhez.

Elkészítése: A vajat langyosra olvasztjuk, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, jól összekeverjük, ezután hozzáadjuk a cukrot, a melaszt, a korpát és a fahéjat. Egynemű masszává kavarjuk, majd beleforgatjuk a szedret. Kivajazott, kisebb tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 25-30 perc).

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s