Szedres-málnás hajdinás sütemény

1001k

Ez egy gyors gluténmentes-gyümölcsös sütemény. A fehér lisztet lecseréltem hajdina és zablisztre, a fehér cukrot lecseréltem kókuszcukorra, és máris egy kevésbé hizlaló sütemény lett a végeredmény.

Szedres-málnás hajdinás sütemény

Hozzávalók: 20 dkg hajdinaliszt, 4 tojás, 1,5 dl tej, 10 dkg zsír (vaj), 1 teáskanál sütőpor, 10 dkg kókuszvirág cukor, 10 dkg zabliszt, 3 dl joghurt, fagyasztott málna és szeder.

Elkészítése:  A kétféle lisztet összekeverjük a sütőporral. A vajat megolvasztjuk, hozzáadunk két tojást és a tejet, összekavarjuk, belekavarjuk a kókuszvirág cukor 2/3-át, majd végül a lisztet. Egy kisebb tepsit kivajazunk, belesimítjuk a masszát. Ezután a joghurtot elkeverjük a másik két tojással és a maradék cukorral, ráöntjük a lisztes masszára. Megszórjuk bőven gyümölccsel és előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s