Zöldborsós virslipörkölt

986k

Az elkészítési idő szó szerint 10 perc. Én a szilveszter után megmaradt virsliből készítettem. Sokkal jobb így fogyasztani, mintha csak simán kifőznénk és nem kerül sokkal több időben az elkészítése.

Zöldborsós virslipörkölt

Hozzávalók: 10 darab jó minőségű virsli, 1 fej hagyma, 4 cikk fokhagyma, 2 teáskanál fűszerpaprika, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 1 evőkanál mustár, 2 marék fagyasztott zöldborsó, só, bors, 1,5 dl főzőtejszín, apróra vágott petrezselyemzöld, kevés olaj.

Elkészítése: A  két féle hagymát apróra vágjuk, a virslit karikára vágjuk. Kevés olajon a hagymákat megdinszteljük,  pirospaprikával meghintjük, felöntjük kevés hideg vízzel.
Hozzáadjuk  a sűrített paradicsomot és a mustárt, elkavarjuk, majd beletesszük a virslit és a zöldborsót. Felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Sózzuk és borsozzuk, majd összeforraljuk, végül hozzáöntjük a tejszínt, és apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.  Párolt rizzsel vagy főtt tésztával, nokedlivel fogyasztjuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s