Indiai vajas csirke

959k

Karácsony és szilveszter között ettük ezt a finomságot, amelyet akkor az öcsém készített. Nagyon ízlett mindenkinek, így én is elkészítettem. Csak ajánlani tudom mindazoknak, akik szeretik a gazdag ízvilágot.

Indiai vajas csirke 

Hozzávalók a pácoláshoz: 50 dkg csirkemell filé, 2 kistök (ez az én plusz hozzávalóm), fél citromból nyert citromlé, 2 dl natúr joghurt, 2 cm gyömbér, 3 cikk fokhagyma, 2 teasákanál garam masala, 1 kávéskanál őrölt fahéj, só és bors; a mártáshoz: 10 dkg vaj, 1 konzerv paradicsom, 4 dkg sűrített paradicsom, 5-6 cikk fokhagyma, 2 fej hagyma, 2 cm gyömbér, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál őrölt koriander, 1 teáskanál őrölt római kömény, 1 evőkanál cukor, 2 dl főzőtejszín, só, bors.

Elkészítése: A páchoz a fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, majd a fűszerekkel összekavarjuk, hozzáadjuk a joghurtot és a citromlevet. A csirkét és a tököt kockára vágjuk és a joghurtos pácba forgatjuk. Lefödjük és 3-4 órán keresztül pácoljuk, majd előmelegített sütőben, elfödve, kb. 20-25 perc alatt puhára sütjük. A mártáshoz a két féle hagymát és a gyömbért megpucoljuk és lereszeljük. A vaj felét egy edényben felolvasztjuk, rádobjuk a reszeléket, hozzáadjuk a paradicsom sűrítményt és a konzervet, majd ezután a fűszereket. Megsózzuk és összefőzzük. A vége felé hozzáadjuk a cukor, a tejszínt. Csak annyit főzzük, amíg kissé besűrűsödik.  Hozzákeverjük az elkészült csirkét és a vajat. Párolt rizzsel valamint naan kenyérrel tálaljuk

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s