Fokhagymás-citromos lazac, szarvasgombás vajjal és vörös lencsés krumplipürével

890k

Újévi ebédünk volt az idén, nagyon szerettük.

Fokhagymás-citromos lazac, szarvasgombás vajjal, vörös lencsés krumplipürével

Hozzávalók: 50 dkg lazacfilé, 2 citrom, 4-5 cikk fokhagyma,  kevés olívaolaj, só, bors; a köretnek: 50 dkg krumpli, 10 dkg vörös lencse, 1 kis fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, kevés vaj, só, fehér bors, egyéb hozzávaló: szarvasgombás fűszervaj (házilag készült:szarvas gomba reszelve, vaj, só).

Elkészítése: A lazacot megmossuk, sózzuk és borsozzuk, majd zúzott fokhagymával bedörzsöljük, egy olívával meglocsolt hőálló tálba rakjuk, kirakjuk a tetejét citromkarikákkal. Lefödjük fóliával és készre sütjük sütőben. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, hozzáadjuk a lencsét, a hagymát, a fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük. Leszűrjük, turmixszoljuk, és kb. 5 dkg vajjal krémesítjük. Tálaláskor szarvasgombás vajjal fogyasztjuk.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s