Falafel (csicseriborsó-fasírt) egybe sütve

727k

Sütöttem már régebben falafelt, kis golyóbisok formájában. Ezúttal idő hiányában egyben sütöttem meg, szeletelve kínáltam. Vegetáriánusoknak kitűnő feltét. Valamilyen (fokhagymás) szósz társaságban érdemes fogyasztani.

Falafel (csicseriborsó-fasírt) egybe sütve

Hozzávalók: 20 -25 dkg csicseriborsó, 1 fej hagyma apróra vágva, 3-4 cikk zúzott fokhagyma, 4 tojás, 1 marék apróra vágott zöldpetrezselyem, 1 teáskanál római kömény, 1 teáskanál őrölt koriander, 1/2 kiskanál sütőpor, só, fűszerpaprika, olaj.

ElkészítéseA csicseriborsót egy éjszakára vízbe áztatjuk (de még jobb ha egy napig vízben állni hagyjuk). Másnap leszűrjük és lecsöpögtetjük, majd turmixgépben finomra őröljük. Ezután a többi hozzávalóval összekeverjük majd lefedve fél órát pihentetjük. Végül a masszát egy kiolajazott kalácsformába rakjuk és előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Hidegen, melegen egyaránt kitűnő. Friss zöldségekkel, salátával fogyasztjuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s