Karácsonyi diós aprósütemény (gluténmentes)

607k

 

Szeretem ha az ünnepre készíthetek aprósüteményeket, amelyek fémdobozban elállnak és bármikor elő lehet kapni, ha vendég jön. Ezúttal egy gluténmentes diós változat készült, nagyon szeretjük.

Karácsonyi diós aprósütemény (gluténmentes)

Hozzávalók: 18 dkg vaj, 2 tojás, 10 dkg hajdinaliszt, 10 dkg zabliszt, 3 evőkanál lenmagliszt, 3 evőkanál útifű maghéj liszt, 3-4 evőkanál méz, 2 evőkanál kókuszvirág cukor, 15 dkg dióbél, 10 dkg étcsokoládé (75-80%-os), 1-2 evőkanál olívaolaj.

Elkészítése: A diót darabosra törjük és elkeverjük a lisztekkel. A puha vajat elkeverjük a tojásokkal, a mézzel és a kókuszvirág cukorral. Amikor egynemű masszát kaptunk, hozzáadjuk a lisztes keveréket és jól összegyúrjuk. A masszából diónyi adagokat veszünk és kiflikre formázzuk, majd sütőlapra helyezzük. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Amikor kihűlt meglocsoljuk olvasztott csokoládé-olaj keverékkel és dermedni hagyjuk. Amikor a csokoládé rádermedt dobozba tesszük. Sokáig eláll. 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s