Almás-diós galette, azaz francia pite

474k

Ennek a fajta pitének az elkészítése pofonegyszerű, elrontani nem nagyon lehet. 

Almás-diós galette, azaz francia pite

Hozzávalók: 22 dkg liszt, 12,5 dkg vaj,  2 evőkanál porcukor, 1 csipetnyi só, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál hideg víz; egyéb hozzávalók: 5-6 alma,  2 evőkanál mogyorókrém, ízlés szerint fahéj és barna cukor, 2 marék darabos dió, 1 tojás a lekenéshez.

Elkészítése: A vajat elmorzsoljuk a  porcukros lisztben, és összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Két fele osztjuk és vékony körlappá nyújtjuk, egy tepsire rakjuk, majd hideg helyre rakjuk fél órára. Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk és összekeverjük fajéjhas cukorral. A mogyorókrémet rákenjük a két korongra, úgy hogy maradjon kb. kétujjnyi sáv szabadon, hogy fel tudjuk majd hajtogatni. Kirakjuk a cikkekre vágott almával, majd megszórjuk darabos dióval. Felhajtogatjuk a tészta szélét körben. A tojást felverjük, és lekenjük a visszahajtott széleket. 180 fokos előmelegített sütőben  kb 25 percig sütjük. 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s