Narancskrémes máktorta

442k

A narancs-mák kombináció egy befutó páros nekem, az idei karácsonyt is ennek a kombinációnak a jegyében szeretném megtervezni :). Előzetesen, most jöjjön egy változat erre.

Narancskrémes máktorta

Hozzávalók: 4 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg szemes mák, 5 evőkanál cukor, 2 db narancs, 1 teáskanál vanília aroma, pici só; a krémhez: 50 dkg tehéntúró, 2 narancs, porcukor ízlés szerint, 1 tasak zselatinpor; a tetejére: 2 tejszín, 2 kisebb narancs, vaj a forma kikenéséhez.

Elkészítése: A tojásokat ketté,választjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, közben folyamatosan hozzáadjuk a cukrot. A vanília aromát elkeverjük a tojássárgákkal, majd óvatosan a habhoz adagoljuk.  Eztán hozzákeverjük a sóval és a mákkal elkevert lisztet, valamint a narancsok reszelt héját.  Végül egyik narancs kifacsart levét is beleforgatjuk a masszába. Kivajazott tortaformába öntjük a masszát és 180 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd két lapra vágjuk. A tehéntúrót ízlés szerint porcukorral és két narancs reszelt héjával és levével elkavarjuk. A zselatint kevés vízbe beáztatjuk és felmelegítjük, majd a túrós masszához kavarjuk. A massza ekkor még elég híg, rövid időre bedugjuk a fagyasztóba, hogy keményedjen. Amikor megkeményedik, az alsó lapra kenjük a krém felét, ráhelyezzük a felső tortalapot, majd rákenjük a krém második felét. Hűtőbe rakjuk dermedni. Másnap a tejszínt habbá verjük és bekenjük a torta oldalát és tetejét vele, majd feldíszítjük. Hámozott narancs cikkekkel díszítjük. 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s