Kolbászos-paprikás tojástekercs

386k

Előételnek vagy hidegtálra téve remek lehetőség ez a tojástekercs. Nincs sok munka vele, szép és mutatós, ráadásul a tojásnak köszönhetően tápláló is. Húsmentes variációban is elkészíthető kolbász nélkül, de a kolbász helyett tehetünk bacont vagy sonkát is akár.

Kolbászos-paprikás tojástekercs

Hozzávalók: 6 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál tejföl, 1 piros paprika, 1 csokor petrezselyemzöld, kolbászkarikák, 15 dkg szeletelt sajt (lehet rá tenni cheddart is), só, bors. 

Elkészítése: A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a lisztet és a tejfölt, sózzuk és borsozzuk. A paprikát kockára a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, majd a tojásos keverékhez adjuk mindkettőt. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, azonnal feltekerjük. Amikor kihűlt, kibontjuk, sajtszeletekkel kirakjuk, erre kolbászkarikákat sorakoztatunk, és visszatekerjük. Alufóliába csomagoljuk, és behűtjük. Hidegtálra tehetjük felszeletelve.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s