Gluténmentes zabkeksz

355k

Ez a keksz cukor és gluténmentes, lelkiismeret furdalás nélkül ehetjük. Vigyázzunk olyan aszalt gyümölcsöt tegyünk bele, ami nem cukrozott, bioboltban vásárolt aszalt gyümölcsöt használjunk, melynek a csomagolásán megjelenik, hogy hozzáadott cukor nélkül készült.

Gluténmentes zabkeksz

Hozzávalók: 12 dkg puha vaj, 14 evőkanál kókuszcukor, 1 tojás, 16 dkg  mandulaliszt,  1 evőkanál kakaópor, pici só, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 16  dkg zabpehely, 8 dkg aszalt gyümölcs vörös áfonya, 8 dkg aszalt barack.

Elkészítése: Egy tálban kimérjük és összekeverjük a száraz hozzávalókat. A barackot apróra vágjuk és az áfonyával együtt a zabkeverékhez adjuk. A puha vajat a cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. Ezután hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Jól összegyúrjuk, a masszából két rúd hengert formálunk, alufóliába csomagoljuk és egy órára mélyhűtőbe rakjuk. 2 tepsit sütőpapírral kibélelünk, a hengereket kivesszük, felszeleteljük és a kekszeket a tepsire sorakoztatjuk. 180 fokos előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s