Sült csirkemell oregánóval és parmezánnal

11k

Egyszerű ízletes, őszi fogás hétköznapokra.

Sült csirkemell oregánóval és parmezánnal

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 1 teáskanál oregánó (friss), 2-3 evőkanál mustár, őrölt fehér bors, só, 3 cikk fokhagyma, olívaolaj, őrölt kömény, reszelt parmezán sajt; a körethez: 4 közepes krumpli, 25 dkg sütőtök (sült vagy párolt), 2 evőkanál tejföl, 5 dkg vaj, só, szerecsendió.

Elkészítése: Egy dobozban összekeverjük az olívaolajat az oregánóval, a mustárral, a zúzott fokhagymával, az őrölt borssal és a sóval. A csirkemellet felszeleteljük (vagy félbe vágjuk), amelyet a olívaolajas pácba rakjuk egy éjszakára lefödve.  Másnap hőálló tálba átrakjuk, megszórjuk bőben parmezánnal és sütőben addig sütjük amíg megpuhul, enyhén megpirul a teteje.  A püréhez a krumplit meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. A sütőtököt megsütjük vagy megpároljuk.  A krumplit és a sütőtök húsát összetörtjük, majd hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, és a szerecsendiót jól összekeverjük, végül megsózzuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s