Aszalt vörös áfonyás-csokoládés keksz

295k

Házilag is készíthetünk kekszet, amelyhez nem teszünk tartósítószert. Fémdobozban vagy üvegben több hétig is eláll hűvös helyen. 

Aszalt vörös áfonyás-csokoládés keksz

Hozzávalók: 10 dkg aszalt vörös áfonya, 10 dkg étcsokoládé lencse, 30 dkg liszt, 15 dkg lágy vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás.
Elkészítése: A kockára vágott lágy vajat összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást, egy kanállal összedolgozzuk, majd a lisztet, a csokit és az aszalt áfonyát is hozzáadva összedolgozzuk. Rúdformára igazítjuk, alufóliába csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap még hidegen felszeleteljük és sütőpapírral ellátott sütőlemezre rakosgatjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.

Reklámok

Aszalt vörös áfonyás-csokoládés keksz” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s