Kakukkfüves sült répa

253k

Krumpli helyett köretnek kiváló, mert unalmas a krumpliköret. Emellett rendkívül finom is. 

Kakukkfüves sült répa

Hozzávalók: 60 dkg sárgarépa, 0.5 dl olívaolaj, só, bors, 3 cikk fokhagyma, ízlés szerint kakukkfű, tálaláskor petrezselyemzöld.

Elkészítése: A sárgarépát megpucoljuk, majd megmossuk és ha nagyobbak négybe vágjuk, ha kisebbek kettőbe.  Az olívaolajat összekeverjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és kakukkfűvel. A fűszerolajat a répákra öntjük, és összerázzuk egy tepsiben. Kevés vizet öntünk alá és lefödjük fóliával.  Előmelegített sütőbe, 180 fokon  körülbelül 40 -45 perc alatt, puhára sütjük. Sütés közben egyszer megforgatjuk, ha kell kevés vizet teszünk alá. A sütés végén a fóliát 5 perc erejéig levesszük. Sült húsok mellé kínáljuk. 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s