Csirkemellel töltött édesburgonya

250k

Őszi ebéd, édesburgonyából, finom és laktató.

Csirkemellel töltött édesburgonya

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy édesburgonya, 1 csirkemell filé, 1 fej hagyma, kevés olívaolaj, só, bors, őrölt kömény,  20 dkg füstölt sajt, petrezselyemzöld. 

Elkészítése:  A burgonyát alaposan megmossuk, majd hosszában ketté vágjuk. Egy tűzálló tálba rakjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, megsózzuk és 200 fokos előmelegített sütőben, 35 perc alatt megsütjük. Amíg a batáta sül, egy serpenyőben olívaolajon megpároljuk az apró vágott hagymát, hozzáadjuk a darabokra vágott húst, sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk őrölt köménnyel.  Aranybarnára pirítjuk.  Ha a burgonya megsült, egy kanál segítségével kicsit benyomkodjuk a közepét és teszünk rá a húsból, majd a tetejére sajtszeleteket . Kb.  10 percre visszarakjuk a forró sütőbe, hogy a sajt szépen rápiruljon a tetejére. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s