Sütőtökös krémdesszert

185k

Őszi egyszerű, kanalazni-való finomság.

Sütőtökös krémdesszert

Hozzávalók (4 kehelyhez): 20-25 dkg sütőtök püré (előzetesen megsütve, pépesítve), 
1 teáskanál fahéj, 2 teáskanál méz, 2 dl habtejszín, egy maréknyi dió.

Elkészítése: A tököt sütőben elősütjük, majd lehámozzuk a héját, és a pépesítjük a masszát, hozzákeverjük a mézet és fahéjat, és hűvös helyre tesszük. Amikor kihűlt teljesen a tejszínt habbá verjük és a végén hozzákavarjuk a sütőtök pürét is. Erre a legalkalmasabb a nagydobosi szürke tök. A krémet kelyhekbe adagoljuk, és behűtjük. Könnyű és finom krémet kapunk. Fogyasztáskor megszórjuk dióval.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s