Gombás, sajtos pulykamell céklaszósszal

164k

Itt a céklaszezon ismét, együnk minél többet belőle, salátának vagy szósznak elkészítve.

Gombás, sonkás – sajtos pulykamell céklaszósszal

Hozzávalók: 50 dkg pulykamell, 15 dkg csiperke gomba, 3 evőkanál mustár, 10 dkg vékony sonkaszelet, szárított bazsalikom, 15 dkg mozzarella sajt, kevés olaj, só, bors; a mártáshoz: 20 dkg cékla, 1 fej lila hagyma, 1 nagyobb alma, 1 cikk fokhagyma, ½ teáskanál őrölt kömény, frissen őrölt bors, só.

Elkészítése: A húst vékony szeletekre vágjuk, majd sózzuk és borsozzuk, vékonyan megkenjük mustárral, ráhalmozunk felszeletelt gombát, majd a sonkát, és a sajtot. Megszórjuk bazsalikommal. Egy hőálló tálat kiolajazunk, belerakjuk a hússzeleteket, lefödjük alufóliával és előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A szósszal tálaljuk. A céklát és a hagymákat meghámozzuk, darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Az almát a vége felé darabokra vágva hozzáadjuk. Amikor puha a cékla összeturmixoljuk, ízesítjük köménnyel és őrölt borssal.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s