Sütőtökös keksz szalámi

99k

 

Ha van sült sütőtökünk, és már meguntuk enni önmagában, akkor ideális felhasználási lehetőség, hiszen elkészítése kb. 10 percet vesz igénybe.

Sütőtökös keksz szalámi

Hozzávalók: 30 dkg sült sütőtök (szürke héjú nagy tökből, mert az nem annyira lágy és nedves, inkább tömörebb fajta jó ehhez), kb. 30-35 dkg darált háztartási keksz, ízlés szerint méz (én 2 evőkanállal tettem),  1 teáskanál őrölt fahéj, kókuszreszelék a hempergetéshez.

Elkészítése: A sütőtököt miután a sütőben megsütöttük, a belsejét kiszedjük és lemérjük, majd pürésítjük. Összekeverjük annyi keksszel, hogy szilárdabb masszát kapjunk. Mézzel és a fahéjjal ízesítjük. Rudat formálunk a masszából, fóliába csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap kicsomagoljuk és kókuszreszelékbe forgatjuk, szeletelve tálaljuk.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s