Aszalt gyümölcsös káposztasaláta (az amerikai coleslaw saláta mintájára)

0001k
Egy régi kedvenc salátámat turbóztam fel aszalt gyümölccsel és tökmaggal. 
Aszalt gyümölcsös káposztasaláta (az amerikai coleslaw saláta mintájára)

 

Hozzávalók: 1 kisebb káposzta, 2 sárgarépa, 1 fej apróra vágott lila hagyma, 2 kisebb alma,  2 marék aszalt áfonya vagy fekete ribizli, 1 teáskanál méz, só, bors, 1 tojásból majonéz, 1 dl  görög joghurt, ízlés szerint almaecet, pirított tökmag a tetejére.

Elkészítése: A káposztát, az almát és a répát lereszeljük és megsózzuk. Elkészítjük a majonézt, majd hozzákeverjük a joghurtot, majd a mézet. Ízesítjük sóval, borssal és almaecettel. A zöldségeket összekeverjük a hagymával és az aszalt gyümölccsel,  majd beleforgatjuk majonézbe. Egy légmentesen záródó dobozba rakjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztáskor megszórhatjuk pirított tökmaggal. 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s