Diólikőr

9957k

Ez egy gyógylikőr, érdekes íze és aromája van. A megfelelő eredmény érdekében a zöld diót június 15 előtt le kell szedni.

Diólikőr

Hozzávalók: 20-25 darab zöld dió, 3 egész fahéj, 8-10 szem szegfűszeg, 1 csillagánizs, 4 dl víz, 40 dkg cukor, 1 liter gyümölcspálinka vagy vodka

Elkészítése: A zöld diót jól megmossuk, majd darabokra vágjuk. A felvágott diót egy jól zárható nagyobb dunsztosüvegbe rakjuk. Hozzáadjuk a fahéjat, a csillagánizst, a szegfűszeget, majd ráöntjük a pálinkát vagy a vodkát. Jól lezárjuk, és hűvös helyre tesszük, majd hetente egyszer megrázogatjuk.  40 nap múlva a vízből és a cukorból szirupot főzünk, a dióhoz adjuk, jól összekeverjük, és további 20 napig érleljük, háromnaponta felrázzuk. Ezután leszűrjük a likőrt egy jól zárható üvegbe. Fogyasztás előtt kb. 6 hónapig, de legalább karácsonyig pihentetjük-érleljük. Több hónapig, sőt évekig eláll.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s