Fordított narancstorta

9966k

Gyors és rendkívül finom torta, személyes kedvencem.

Fordított narancstorta

Hozzávalók: 4 narancs, 1 csomag babapiskóta (kb. 25 dkg.), 6 tojás sárgája, 5 evőkanál cukor, 2,5 dl forró tej, 2 tasak vaníliás cukor, 1 tasak zselatin, 4 dl tejszín

Elkészítése: Kevés narancshéjat lereszelünk. A narancsot meghámozzuk, felszeleteljük (karikákra szeljük) és 3 evőkanál cukorral lecukrozzuk, 2 órát állni hagyjuk lefedve, majd leszűrjük a levét. A hat tojás sárgáját kikavarjuk a cukorral, felöntjük a forró tejjel, vaníliás cukrot és kis reszelt narancshéjat teszünk bele, majd gőz fölött főzzük, amíg puding vastagságú lesz. Ha kihűlt, felverjük a tejszínt és felolvasztjuk a zselatint (1/2 dl meleg vízben) majd összekeverjük a tojássárgájával. A narancsokat leszűrjük, kirakunk vele egy tortaformát (vagy akár egy kerek edényt). Teszünk egy réteg krémet, majd egy réteg narancslébe mártogatott babapiskótát. Majd utána újból egy réteg krém és piskóta. Egy éjszakára hűtőben rakjuk, amikor kivesszük, tálcára borítjuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s